سفارش تبلیغ
صبا ویژن

وبلاگ خبری آرمیال

قرص کلونازپام یکی از داروهایی است که برای درمان بیماری های روحی و روانی تجویز می شود. این قرص موجب می شود استرس های زیاد و غیر طبیعی تحت کنترل در بیاید.

اما این را به خاطر داشته باشید این قرص با تمام مزیت های درمانی که دارد باید بسیار با احتیاط مصرف شود؛ چرا که اعتیاد به آن بسیار بالا است. در نتیجه دوز مصرفی آن نباید بدون مشورت پزشک بیشتر شود.

قرص کلونازپام چیست؟

قرص کلونازپام یک داروی تجویزی است که برای درمان بیماران روحی و روانی توسط پزشک تجویز می شود و داروخانه اجازه این را ندارد بدن نسخه آن را به فردی بدهد.

کلونازپام را برخی با نام تجاری کلونوپین نیز می شناسند. این دارو به نسبت دیگر داروهای روحی و روانی قیمت بسیار کمی دارد در نتیجه تهیه آن برای بیماران بسیار آسان است.

داروی کلونازپام جلوی استرس های غیر قابل کنترل را می گیرد و به مغز حس آرامش می دهد. اما در ترکیبات آن موادی به کار برده شده است که بدن به آن سریع اعتیاد پیدا می کند و برای قطع قرص نباید آن را ناگهان کنار بگذارید. در نتیجه لازم است با کمک یک پزشک دوز های آن را به مرور کم کنید.

قرص کلونازپام به یک دسته از داروها به نام بنزودیازپین ها تعلق دارد. این کلاس از داروها گروهی از داروهایی هستند که به روشی مشابه برای درمان عمل می کنند. همچنین برای درمان بیماری های مشابه نیز تجویز می شود.

عملکرد کلونازپام به زبان ساده تر این گونه است که با افزایش سطح یک ماده ی شیمیایی در مغز موجب احساس آرامش و راحتی در فرد بیمار می شود.

این امر موجب می شود اضطراب را از بین ببرد و در برخی از مواقع جلوی تشنج را تا میزان زیادی بگیرد. یعنی عملکرد آن در زمان تشنج این گونه است که عضلات متشنج را از بین می برد یا آن ها را شل خواهد کرد.

اگر بخواهیم به طور علمی تر توضیح دهیم کلونازپام با افزایش فعالیت اسید گاما آمینوبوتیریک (GABA) کار می کند. اسید گاما آمینوبوتیریک یک ماده شیمیایی است که سیگنال هایی را به سراسر سیستم عصبی فرد ارسال می کند. اگر در فردی به اندازه کافی این ماده را در بدن نداشته باشد بدن او ممکن است در حالت هیجان های بیش از اندازه قرار بگیرد.

این امر موجب موجب می شود احتمال حملات وحشت زدگی، اضطراب یا تشنج در فرد بسیار بالا برود. زمانی که فردی این قرص را مصرف می کند اسید گاما آمینوبوتیریک بیشتری در بدن او تولید می شود. در نتیجه این دارو به آن ها کمک می کند حملات تشنج و اضطراب در آن ها بسیار کمتر شود.

نحوه استفاده از کلونازپام چگونه است؟

این را به خاطر داشته باشید قبل از مصرف قرص کلونازپام یا هر داروی دیگر علاوه بر توضیحات پزشک راهنمای دارویی که داخل جعبه قرص قرار دارد را کامل مطالعه کنید. اگر پس از خواندن سوالی برایتان پیش آمد حتما آن را از پزشک خود بپرسید.

این دارو را اغلب پزشکان با توجه به شرایط فرد بیمار معمولا 1 یا 2 بار در روز برای او تجویز می کنند  میزان مصرف داروی کلونازپام براساس شرایط پزشکی، سن و پاسخ به درمان است. برای کودکان نیز دوز دارو بر اساس وزن آن هخا تعیین می شود.

این را به خاطر داشته باشید بدون مشورت با پزشک مصرف این دارو را قطع نکنید. با قطع ناگهانی این دارو برخی شرایط ممکن است بدتر شود. چرا که برای قطع این دارو نیاز است که دوز دارو به تدریج کاهش یابد.

نحوه ی قطع کردن مصرف کلونازپام چگونه است؟

نحوه ی قطع کردن مصرف قرص کلونازپام چگونه است

این را به خاطر داشته باشید داروهای شبیه به قرص کلونازپام اگر برای طولانی مدت مصرف شوند موجب می شود بدن به آن عادت کند. این بدان معنا است بدن برای ترشح اسید گاما آمینوبوتیریک تنبل می شود و فرد بیمار وابسته به این قرص می ماند. در نتیجه نباید بدون مشورت دکتر دوز مصرفی این دارو را بیشتر یا کمتر کنید.

از طرفی توجه داشت باشید اگر ناگهان استفاده از داروی کلونازپام را متوقف کنید ممکن است علائمی مانند زیر را نشان دهد:

  • تشنج
  • تغییرات ذهنی و خلقی
  • لرزش بدن
  • گرفتگی عضلات معده و باقی عضلات

برای ترک کردن این قرص پزشک با توجه به میزان دوز مصرفی و مدت زمان استفاده از آن برای فرد بیمار دوز آن را بسیار کم می کند. این کم شدن به مرور انجام می شود. به گونه ای که به بدن بیمار شوکی وارد نشود. البته بیمارانی که طول درمان طولانی دارند این وابستگی را پیدا می کنند. در نتیجه آن ها نیز با کم کردن دوز این دارو قادر به ترک آن هستند.

نکته: مصرف کلونازپام در کنار الکل و مواد مخدر دیگر وابستگی به آن را بسیار بیشتر خواهد کرد.

نکته: اگر چندین نوع مختلف از اختلالات تشنج را داشته باشید ممکن است هنگام شروع استفاده از کلونازپام با بدتر شدن تشنج روبرو شوید. در صورت بروز این امر بلافاصله با پزشک خود مشورت کنید. چرا که ممکن است پزشک برای کنترل تشنج نیاز به افزودن یا تنظیم دوز سایر داروهای شما داشته باشد.